fbpx

Урологія

Урологія

Урологія є специфічною областю. Це сфера медицини, яка вивчає захворювання органів сечостатевої системи. Багато пацієнтів ще схильні до стереотипів і помилок, соромляться відвідувати уролога. Часто це негативно відбивається на стані здоров’я, що призводить до плачевних наслідків.

Симптоми захворювань

При виявленні перших ознак збоїв у роботі сечостатевих органів потрібно терміново звернутися до лікаря. До них відносяться:

  • кров у сечі чи еякуляті;
  • неприємні відчуття, біль у промежині, поперековій ділянці (особливо односторонній), яєчках;
    нехарактерні виділення із уретри;
  • збільшення у розмірі одного з яєчок;
  • нетримання сечі, сечовипускання поштовхами, слабкий струмінь.

Щоб уникнути отримання статевих інфекцій, віддавайте перевагу захищеному сексу, дотримуйтесь елементарних правил особистої гігієни. Своєчасне звернення до лікаря дозволить уникнути розвитку різних ускладнень, патологій, до яких належить аденома простати.

Що являє собою це захворювання

Як свідчить статистика, аденома простати виникає у чоловіків після сорока – сорока п’яти років. У більшості пацієнтів це безпечні вікові зміни організму, які вимагають лише спостереження у фахівця. У третій частині чоловіків аденома переростає у серйозне захворювання, і потрібне оперативне втручання.

Існує міф, що аденома перероджується в онкологію. Це не так. Ризик розвитку раку передміхурової залози є у чоловіків, старших за п’ятдесят років. Ці два захворювання не пов’язані між собою. Виникають вони у різних частинах простати.

Щоб уникнути появи захворювань, рекомендується вести активний спосіб життя, відмовитись від шкідливих звичок. Куріння викликає не тільки рак легенів, а й сприяє появі злоякісних пухлин простати, сечового міхура.

Не слід боятися операції, відкладати її потім. Сучасна медицина знаходиться на високому рівні, процес відновлення триває кілька днів (від п’яти до семи), після чого пацієнти повертаються до нормального способу життя.

Виявивши перші симптоми захворювання сечостатевої системи, не відкладайте відвідування лікаря. У нашій клініці “Авіценна Медікал”.